Volg Friso op Twitter
Strava
23 februari 2005 door Friso

Na veel, heel veel rekenwerk heb ik dan eindelijk een proefmodel (schaal ongeveer 1:2,5) van de frontluidsprekers die op zolder tegen het schuine dak geschroefd gaan worden. Pfff stap 1 is gezet, maar het wordt een tamelijk geavanceerd klusje. (Vooral voor de persoon die het plaatmateriaal moet gaan zagen...)

Nog een tipje van de sluier: het hele model draait nu nog om binnenmaten. Het moet natuurlijk nog helemaal omgezet worden in een volledig plan.

15 februari 2005 door Friso

Dit weekend deden we een kleine terreinverkenning in Belgisch Limburg. Kun je daar ook een beetje fietsen?

Mwoa... Dit weekend vooral tússen de hagelbuien door...

Gelukkig hoefden we niet alleen te fietsen. Aken bleek een leuke (shop)stad, we hadden boeken bij ons, we hebben ons kogelrond gegeten en daarna konden we nog altijd relaxen.

9 februari 2005 door Friso

Inmiddels zijn we zes (!) weken aan het klussen. Niet bepaald fulltime, maar toch. We zijn aan de laatste loodjes toe.

Vloertje plaatsen... Klik hier en lees meer...

8 februari 2005 door Friso

Of beter: een ouwe meuk HTPC voor in de slaapkamer...

Zou MCE ook op een ouwe meuk Pentium III draaien? XP loopt er als een zonnetje op, en de afgelopen twee jaar heeft 2000 Advanced Server ook niet veel problemen gegeven. Als basis voor een low-budget HT op zolder zou het toch moeten werken...?

Klik hier en lees meer...

7 februari 2005 door Friso

Al een dik jaar probeerde ik met de goeie ouwe Fujitsu laptop de enorme bak MP3's op mijn werkstation beschikbaar te krijgen in de woonkamer. Dit ging nog nèt, maar alle andere data die je wellicht over een netwerkkabeltje zou willen trekken, of functionaliteit die je in zo'n machine zou willen zien, was uit den boze. Niet zo vreemd dus dat de introductie van Windows MCE met interesse gevolgd is! Na een bezoekje aan oppergeek Mark in het hoge noorden was het duidelijk.

Kortom: functionaliteit scherp krijgen, hardware bepalen, inkopen en bouwen maar!

Klik hier en lees meer...

6 februari 2005 door Friso

De verbouwing van de zolder begint serieuze vormen aan te nemen. De grootste klus die nog moet komen, is het leggen van een vloertje. Natuurlijk hebben we nog heel wat details af te werken, maar de ergste bende is wel achter de rug. Hierbij een bouwverslag.

We wonen nu al vier jaar aan de Mooierstraat. Het is natuurlijk bekend dat hoe langer je in een huis woont, hoe meer zooi je verzamelt. In ons geval was de belangrijkste vergaarbak de zolder. Vanaf het moment dat we het huis betrokken hadden we eigenlijk niets met de zolder gedaan: even snel wat planken gemaakt en klaar.

Maar ja, op een goed moment bedenk je dat het toch wel dure kubieke meters zijn, die als opslagplaats gebruikt worden. En nog niet eens efficiënt ook... Dus zijn we eens gaan nadenken. Eigenlijk zouden we alles met de zolder willen wat we er al mee deden, maar we moeten er ook nog kunnen slapen. We raken onderhand een beetje uitgekeken op ons praktische, maar wel erg kleine slaapkamertje! Kortom: tekeningen maken en op naar de PontMeyer!

Klik hier en lees meer...