Oktober - November 2005 - De volgende stap bij het bouwen van het mediacenter: een TV kast. Ik heb tijden lopen peinzen hoe ik er voor moest zorgen dat de TV, die midden in de slaapkamer aan het voeteneind van het bed zou komen te staan, niet al te zeer op zou vallen. Ik was er al snel uit dat het iets moest worden waarbij de TV in een kastje zou verwijnen. Maar hoe? Een reeks scenario's heeft de revue gepasseerd, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor een "verticale lade" die omhoog geduwd wordt door een gasveer van een autoklep. Het enige model gasveer die lang genoeg was (en die ik kon vinden) was van een Opel Omega en drukt maar liefst 35 KG weg. Het heeft even geduurd voordat ik één en ander zo had afgesteld dat het allemaal lekker op en neer bewoog, maar het eindresultaat is prima geworden.

Klik hier en lees meer...