Volgens de regeltjes van het 5.1 gebeuren moet je er voor zorgen dat de vijf luidsprekers, dus fronts, surrounds en center, zo veel mogelijk gelijk zijn. Dit was in mijn geval niet te realiseren. Om toch zo veel mogelijk in de buurt te komen, gegeven de beperkte mogelijkheden, koos ik er in elk geval voor om alle luidprekers dezelfde basissetup te geven. Omdat ik verder geen ervaring had met het ontwerpen van luidsprekerkasten (wel met het bouwen natuurlijk... ik zet de bouw van mijn State of the Art vijfweg labyrinthen nog wel eens online ;-) besloot ik het simpel te houden en te gaan werken met breedbandluidsprekers. De kastgrootte en de basreflexpoorten heb ik met WinISD berekend. De fronts en center hebben exact hetzelfde volume; de surrounds zijn wat kleiner. Omdat deze toch het grootste deel van de tijd maar zachtjes meedoen en ik bovendien van een separate subwoofer gebruik ga maken, leek een wat minder lagetonengedrag me voor deze luidsprekers acceptabel. 

Klik hier en lees meer...