Volg Friso op Twitter
Strava
27 mei 2006 door Friso

Eeuhm... Kan iemand ons dan misschien meeneemten...?

Wij krijgten dus nu echt helemaal geeneens geen aandacht meer en de baasje gaat alleen nog maar met Noor knuffelten... 

16 mei 2006 door Friso

In het gevecht tegen krampjes wordt een mens inventief....

 

15 mei 2006 door Friso

Vroeger zou ik er geen seconde over nagedacht hebben dat ik wel eens een serie miste op TV. Waarom bewaar ik dan nu wel alles...? Overigens levert dit wel een aardige top-"wat neem ik op"-op ;-)

 

Typ in MCE één keer de naam van een serie die je wilt volgen in, en je bent er ongeveer voor de rest van je leven aan overgeleverd. Vroeger zou het me geen worst hebben uitgemaakt als ik eens een aflevering miste. Nu moet ik constateren dat ik het zonde vind om iets weg te gooien. Stel nou toch dat het een leuke aflevering is. En zo stapelen vooral de American Choppers en de CSI's zich op... Na een dik jaar MCE heb ik nu wel een aardig inzicht in mijn opneemtop11 (want waarom toch altijd top10's...?):

 1. Top Gear (Hoera! nu weer op BBC!)

 2. Crime Scene Investigation (Het gaat goed: ik loop nog maar 8 afleveringen achter!)

 3. Holland Sport (wordt altijd binnen een paar dagen gekeken. Top!)

 4. The Soprano's (wát ontzettend goed. Jammer dat ik ook hier zeker 10 afleveringen achterloop. Het is momenteel vast niet eens meer op TV..?)

 5. CSI Miami

 6. Desperate Housewives

 7. Raymann is laat

 8. American Chopper (wat feitelijk management-TV is, dus werk, dus niet erg dat ik achterloop HAHA)

 9. Absolutely Fabulous

 10. Alle Formule 1 uitzendingen (waarvan alle gelul geskipt, en vage voorbeschouwingen subiet weggeknikkerd worden. Alleen de kwalificatie en de race wordt bekeken. Heerlijk dat ik eindelijk weer eens bij ben. Sinds mijn studietijd niet gebeurd!)

 11. Bijna wekelijks wel één van de "films van de dag" uit de VPRO gids. Helaas moet ik bekennen dat ze wel vaak na een paar minuten kijken weggeknikkerd worden...

10 mei 2006 door Friso

Sjongejonge wat gaat het snel... Noor is al weer een week oud! Ontmoetingen met (Over)Grootvaders, (Over)Grootmoeders, ooms, tantes, nichtjes, vrienden, zakenrelaties, de kraamhulp, de wijkverpleegkundige, de huisarts, verloskundigen, enzovoort, enzovoort... Het was een druk weekje!

3 mei 2006 door Friso

De statistieken: geboren om 12 minuten voor 6; 4115 gram; 53 centimeter

Maar geen cijfer kan uitdrukken hoe ontzettend blij wij zijn met de geboorte van onze schitterende dochter!

26 Augustus 2005 * Heel klein groot nieuws! We 'oefenen' al een tijdje, maar dit lijkt toch echt op the real thing...

7 Oktober 2005 * De eerste echo. Het is letterlijk nog een klein wurmpie, maar alles zit er al aan.

Op 28 Oktober, tijdens een pittig fietsweekendje in Zuid-Limburg, wordt onder het genot van een goede maaltijd (beiden) en een paar lekkere pinten (één van ons...) al associërend op Limburgse plaatsnamen (yep, Noorbeek ;-) de naam Noor bedacht.

19 December 2005 * De tweede echo. Het is een meisje! We weten dat sommige familieleden stilletjes hopen op een stamhouder, maar wij vinden het harstikke leuk!

Februari 2006 * Een weekje relaxen bij Oom Rob en Tante Annie in Spanje. De buik groeit... en groeit en groeit! Totdat er gevreesd wordt voor explosiegevaar en de term "aangespoelde walvis" véél te vaak begint te vallen, bij ons in huis.

De uitgerekende datum van 23 April, verjaardag van opa Jan, gaat zonder spannende gebeurtenissen voorbij. Ook de verjaardag van overgrootvader Louis wordt zonder ook maar één zuchtje gepasseerd. 4 Mei, de verjaardag van tante Juul komt al aardig in de buurt. Gelukkig blijkt Noor alleen maar op mooi weer te hebben gewacht.

3 Mei breekt aan. De voorbode van een stralende dag. Om 4:21 breken de vliezen en begint Simone door het huis te stommelen. Om 5 uur hebben we regelmatige weeën en om 9 uur volgt het eerste bezoek van verloskundige Hanneke. Die is uitermate tevreden met de gemaakte start en stelt voor rond het middaguur weer terug te komen. Tijdens dit tweede bezoek wordt geconstateerd dat het allemaal op rolletjes loopt en een nieuw bezoek om half vier wordt gepland. Daarna stokken de zaken in eerste instantie een beetje. Simone kan geen besluit meer nemen: liggen in bad, hangen aan een stang, zitten op de WC, zitten in bad, in bed op de rug, in bed op de zij... alles komt voorbij. Totdat we om twee uur het gerommel zat zijn, weer geconcentreerd aan de slag gaan en een half uur later moeten constateren dat het wel erg snel lijkt te gaan. Als een speer de verloskundige weer gebeld. Hanneke stond om drie uur weer binnen, checkte de voortgang en concludeerde: 9 centimeter, naar het ziekenhuis! De ziekenhuisbevalling was gepland: op onze zolder is een bevalling niet écht handig. Het had een dikke haar gescheeld of het had toch gemoeten. Om kwart voor vier hadden we ons, versterkt met verpleegkundige Ingrid, geïnstalleerd in het ziekenhuis. Simone mocht bijna direct met persen beginnen. Om een lang verhaal kort te maken: dik twee uur hard werken later was daar onze Noor! Om 17:48 uur geboren. Maar liefst 4115 gram zwaar en 53 centimeter groot. Direct een gaaf kindje, met alles er op en er aan! Alle checks bleken OK, vader mocht zich kwijten van de belangrijke taak van het scheiden van moeder en dochter (kan-ie daar ook nog ooit de schuld van krijgen) en binnen een uur was Noor heerlijk onder zeil. Eerst, na een welverdiende eerste slok melk, op moeders borst en later met een duim in de mond bij vader op schoot. Genieten geblazen dus!