Volg Friso op Twitter
Strava
28 augustus 2006 door Friso

Lief en leed, door dik en dun, in oorlog en vrede, rijkdom en armoe, met twee zonen, vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Met heel wat gezang, gedans en gefluit, "ietsjes aangezet", maizena, pannekoeken op zaterdag, ontelbare gehakte uien, gedraaide snijbonen en geschilde appels. 10.000 dia's, de caravan en ontelbare uren rummikub. Oeverloos veel uren plannen versnipperen, peinzen en klussen tot ultieme perfectie. Sjokken van garage naar schuur en weer terug. Van "goed kijken jongen", zakjes brood op de verwarming en de geur van verse soep.

En dat geheel vermengd met zo'n anderhalf miljoen scheten, in de wetenschap en het rotsvast vertrouwen dat 75 jaar getrouwd zijn ook wel gaat lukken. Dit tweetal gaat in geheel eigen stijl een record zetten waar niemand in de familie ooit nog aan gaat komen. Ik probeer het maar niet eens.

Bekijk gerust de foto's. Die stinken niet!

8 augustus 2006 door Friso

Vorig jaar rond deze tijd kwamen we terug van een lekkere verre reis naar Zuid-Afrika. Omdat Noor inmiddels aan het konvooi toegevoegd is waren we gedwongen de bakens iets te verzetten. Eind 2005 dachten we nog aan een buitenlandse expiditie, bijvoorbeeld naar het altijd ruige Denemarken, maar tijdens de eerste maanden van 2006 werden de doelen voortdurend bijgesteld. Van de Eiffel naar de Ardennen en van de Ardennen naar "Laten we in elk geval niet verder dan één dag fietsen van huis gaan...". Bij nader inzien klonk dit minder ambitieus dan het feitelijk was. In twee maal vijf dagen doorkruisten wij de Veluwe, die toch nog een paar fijne verassingen in petto bleek te hebben. In twee maal vijf dagen zijn wij gewend aan fietsen met Noor en in dezelfde tijd is zij verslingerd geraakt aan fietsen met ons. Op haar twaalfde vast een andere mening ("Neeee hèè niet weer zo'n suffe fietsvakantie...?!" is tijdens deze twee weken toch vaak gekscherend uitgeroepen...) maar nu nog een brede grijns als ze in het karretje gelegd wordt. De vraag is natuurlijk hoe we dit geflikt hebben. Het antwoord is simpel: a cunning plan! En daarna: op de eerste dag van het plan afwijken. Klik hier en lees meer...