Volg Friso op Twitter
Strava
10 mei 2007 door Friso

Aan vakantie waren we hard toe, dus de eerste verjaardag van Noor was een mooie gelegenheid om er een weekje tussenuit te piepen. En waarom dan niet datgene doen wat Noor het leukste vindt? Over hobbelige paden raggen in de fietskar dus! 

Klik hier en lees meer...

3 mei 2007 door Friso

29 april

De eerste verjaardag van onze kleine spruit konden we natuurlijk niet zo maar voorbij laten gaan. Bijna twee weken van festiviteiten stonden op het programma!

Op zondag de 29e begon het feest met een picknick & pannenkoeken met de Ooms, Tantes, Neef en Nichtjes. Het feestvarken kan na alle gezang niet alle cadeautjes helemaal plaatsen. Waarom krijgt ze bijvoorbeeld een paraplu als het mooi weer is...?

Na het pakjesspektakel is het tijd voor een hapje en een drankje. Sommige zéér gedisciplineerde kindertjes kunnen al uit een pakje drinken zonder aan de vleugeltjes vast te houden. Vervolgens is het natuurlijk op naar de zandbak. Voor kinderpret heb je maar een paar vierkante meter een een berg zand nodig ;-) Maar bellenblazen zorgt ook voor extreme verhoging van de feestvreugde. Door de één iets succesvoller beoefend dan de ander, maar het gaat natuurlijk om het idee. De festiviteiten met ooms, tantes, neefjes & nichtjes worden afgesloten met poffertjes en pannenkoeken.

3 mei: Noor jarig!

De grote dag begint natuurlijk met een ontbijtje op bed. Siem leest ondertussen de verjaardagskaartjes die gisteren al binnengekomen zijn, voor. Daarna is het tijd voor het uitpakken van de eerste cadeautjes: nieuwe schoenen, hippe kleren en natuurlijk de eerste fiets! De fiets valt zéér in de smaak. Onze intensieve opvoeding in die richting werpt direct zijn vruchten af ;-)

Opa en Oma Vermaas zijn al heel vroeg binnen ("Stel dat er files staan!" Woehaha! De mooiste smoes éver!) en brengen een prachtige blokkenkar en een heerlijke taart mee. Oma Ans heeft een boek een een bromtol met treinen. Opa Jan komt samen met Hanneke langs en heeft alvast een leuk boek. Een verassing is nog in voorbereiding! Na terugkomst van de vakantie op Rhodos staat er inderdaad een verassing klaar. Een prachtig hobbelpaard!

2 mei 2007 door Friso

Onze kleine dreutel houdt het nu al een jaar bij ons uit. Voorwaar: een prestatie van formaat. Ze heeft het hoofdzakelijk lachend doorstaan. We zijn er inmiddels achter dat ze onderzoekend, eigenwijs (bij tijd en wijle dus zeer dwars) en uitermate ondernemend is. Verder is ze zondermeer het zonnetje in huis (niet moeilijk, met twee serieuze en erkende überkritische chagrijnen als ouders) en is ze van ons drieeën duidelijk het gemakkelijkst in de omgang. Het zal de positieve invloed van grootvader Bram wel zijn... ;-)

Klik hier en lees meer...

1 mei 2007 door Friso

Het is een schande! Een site leeft natuurlijk alleen als er regelmatig verse content geplaatst wordt. Dat heb ik het afgelopen half jaar zwaar verzuimd.

Maar ja, als je zelfs tijdens de kerstvakantie (let op het tweede deel van het woord) een whiteboard hebt dat er uit ziet zoals hieronder, dan zinkt de moed je toch diep in de schoenen.

Kortom: met het timemanagement van Wittebol was het afgelopen jaar behoorlijk wat mis. Ik beloof bij deze beterschap! De verjaardag van Noor komt er aan, dus dat lijkt me een goede gelegenheid om schoon schip te maken.