Volg Friso op Twitter
Strava
28 november 2007 door Friso

Al weer zeven jaar geleden trokken we in ons appartement aan de Mooierstraat en nog elke dag geniet ik er van als ik door de kronkelende straatjes van de binnenstad naar huis rijd. Maar tijden veranderen en daarmee veranderen de woonwensen. Noor wil naar buiten en wij hebben ook wel behoefte aan iets meer kubieke meters ;-)

Evengoed verlaten we met pijn in ons hart ons lekkere plekje in de binnenstad. De Mooierstraat is een superstil straatje, maar toch midden in de binnenstad van Amersfoort. We hebben er altijd van genoten dat we niet met de fiets of met de auto weg moeten om inkopen te doen. Heb je iets nodig, dan stap je de deur uit en ligt de stad aan je voeten. Ook zullen we het zeker missen dat we niet meer de deur uit kunnen stappen om vijftig meter verder een restaurant binnen te vallen, of een biertje te drinken op het Onze Lieve Vrouwenplein.

In het nieuwe huis kunnen we weer van voren af aan beginnen met inrichten. Superleuk natuurlijk, maar hier hadden we net alles perfect voor elkaar. Als ik alleen al denk aan de tijd die het gekost heeft om de Home Theater setup perfect te krijgen... Ach, daar is het een hobby voor!

Hoe veel tijd heb ik in mijn werkkamer doorgebracht? Ik denk dat de bureaustoel verreweg de meest bezeten stoel van het huis is... en we zijn blij dat we toen we het huis betrokken de slimme keuze hebben gemaakt om de werkkamer in de grote slaapkamer in te richten. Bijkomend voordeel is immers dat je hier de doorgang naar het balkon hebt. Perfect in de zomer. Lekker met gasten BBQ'en en overdag lekker de schuifpui open. We zijn nog altijd verbaasd dat wij de enigen in het rijtje zijn die gekozen hebben voor een schuifpui en andere tegels op het terras. En dan de zolder... Er ging twee jaar aan schetsen en prutsen aan vooraf en vervolgens kostte de verbouwing van de zolder ook nog bijna een jaar. Maar toen hadden we ook wat. De ingebouwde rolkasten, de strakke afwerking en natuurlijk het ingebouwde MCE-HT systeem: we genieten er nog elke avond van! En het blijft een lekker gevoel om uit het raam de Onze Lieve Vrouwen toren te kunnen zien. Zo blijf je er altijd van bewust dat je midden in een prachtige oude stad woont.

 

1 november 2007 door Friso

We schatten zo in dat al onze vrienden en onze hele familie er zo langzamerhand dóódmoe van werden. Dat geOH over het kopen van een een nieuw huis... Het was natuurlijk wel duidelijk dat we ons leuke huis aan de Mooierstraat een beetje aan het ontgroeien zijn. Niet dat we nu weg moéten of zelfs graag uit de binnenstad weg gaan, maar we voelden toch wel dat het tijd werd om een grotemensenhuis te gaan zoeken.

Het duurde alleen even voordat we ook daadwerkelijk iets vonden dat aan alle eisen (volgens ons niet buitensporig, maar volgens velen belachelijk...) voldoet. Vervolgens duurde het ook nog even voor we het ook daadwerkelijk gekocht hadden, maar nu is het dan zo ver!

Hieronder de foto's zoals ze op funda stonden. Voor ons eerlijk gezegd niet écht wervend, en ook de tekst deed het niet echt. Toen we echter het huis eens gingen bekijken waren we snel om. Het duurt nog even voor we er in kunnen en bovendien gaan we nog het één en ander verbouwen, dus al die mensen die nu al uitzien naar een BBQ, moeten nog even geduld hebben.

Natuurlijk kan iedereen op deze site onze wederwaardigheden met alle verbouwings- en verhuizingsperikelen tot in detail volgen. Het zal wel weer een klusdossiertje worden...