Volg Friso op Twitter
Strava
25 september 2008 door Friso

Vandaag hebben we afscheid van Mark genomen. Bij de prachtige, ontroerende verhalen van zijn zus, Rinco, een jaarclubgenoot en een vriend van Nieuwe Garde kon ik het nog behoorlijk goed houden. Toen ik bij het afscheid nemen echter zijn groene ibookje zag staan en wat andere spulletjes die Mark toch echt Mark maakten, kreeg ik het bijna te kwaad. Eigenlijk heb ik het al bijna een week niet kunnen geloven en nóg wil het er niet in zakken. Mark is er niet meer. Daar veranderen we geen biet meer aan, maar het is verdomd moeilijk te verteren. Gelukkig helpt het wel om al die prachtige commentaren te lezen op de verschillende sites waar mensen een in memoriam geplaatst hebben. Waarschijnlijk zit hij zelf ook ergens op een wolk te grijnzen; al die aandacht zou hij toch wel prachtig gevonden hebben ;-) Daarnaast zijn er nu al allerlei initiatieven om zijn geestelijk erfgoed te blijven uitdragen, waaronder het in leven houden van geektechnique. We krijgen Mark er niet mee terug, maar zo kunnen misschien nog veel mensen kennismaken met zijn unieke kijk op de wereld. Het stelt geen ruk voor, maar vanaf vandaag draagt de rubriek Klussen van deze site Marks motto: "master the stuff around you". Zo weet ik in elk geval zeker dat ik zélf elke keer dat ik die pagina bijwerk, even aan Mark zal denken. Altijd goed voor de spirit.

____________________

Ohja... maanden geleden stuurde Mark een link naar dit blog door. Zat net wat te grasduinen op internet en kwam het weer tegen. Als je hart nog niet gebroken was, dan is dat nu wel zo.

Lees meer...
___________________

Meer over Mark? Check de links, of google zijn naam... dan weet je genoeg.

Lees meer...
geektechnique.org
bright.nl
nieuwegarde.nl
makezine
20 september 2008 door Friso
 

 

Mark Hoekstra, niet alleen bouwer van de server waar deze site op draait, maar vooral een inspirator voor mijzelf en vele, vele anderen, is gisteren overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Hij werd maar 34 jaar en verdiende het nog vele jaren als happy geek door het leven te gaan.  

Het heeft niet zo mogen zijn en ik ben daar kapot van. Komende donderdag wordt Mark gecremeerd in Groningen. Tot donderdag gaat Wittebol.net daarom op zwart.