Volg Friso op Twitter
Strava
29 maart 2009 door Friso

We stoppen niet met spelen omdat we oud worden,

we worden oud omdat we stoppen met spelen."

 

De zon schijnt! Het is lente! (Ik voel het aan mijn instrumenten...)

19 maart 2009 door Friso

De onderstaande plaatjes zijn gewoon ergens van internet gebietst, maar ze geven alvast een eerste indruk van de auto die ik vandaag bekeken heb. De kleur heet Ardent red en het interieur is uitgevoerd in de kleur Biscuit. Natuurlijk gaat het om een Elise MKII 111S en hoewel de auto uit begin 2004 stamt, ziet-ie er uit als nieuw...

16 maart 2009 door Friso

Iedereen die mij een beetje kent en verder iedereen die deze site wel eens doorbladert, is op de hoogte van het feit dat mijn al meer dan gemiddelde aandacht voor een bepaald klein Engels sportwagentje de laatste tijd dramatisch toegenomen is. Nadat ik tijdens mijn verjaardagsweekend met meer dan gemiddeld genoegen in een MKI Elise gereden had, heb ik toch maar eens contact opgenomen met Lotus importeur Van der Kooi over een auto waarop ik al sinds de introductie in 2003 een beetje loop te kwijlen. Het gaat om een speciale versie van de Elise MKII 111S, de zogenaamde 99T. Google op 99T Elise en je vindt een berg mooie plaatjes... Hoe dan ook: sinds oktober staat op de site van Van der Kooi zo'n 99T. Een afspraak was vlot gemaakt en de auto is aan een nadere inspectie onderworpen.

Stel dat een auto er zo uit kan zien:

 

(Bron: Autowereld.com. Dit is een foto uit 2005, vlak voordat de auto aan de huidige eigenaar verkocht werd.)

Maar dat de eigenaar dit soort grappen met een auto uithaalt:

 

Hoe blij het er ook uitziet, je krijgt op zijn minst het gevoel dat eigenaar van de auto iets minder respect heeft voor het unieke karakter ervan dan je zelf denkt dat te verwachten is, of niet?

Hoe dan ook: deze wordt het dus niet! De firma Van der Kooi toont zich echter buitengewoon transparant en klantgericht en had al met me gesproken over een andere Elise. Geen heritage version, maar naar zeggen wel een 111S met een paar niet te versmaden opties en vooral een auto die door de huidige eigenaar keurig behandeld zou zijn.... We hebben een afspraak gemaakt. Ik ben zeer benieuwd!

Nieuws volgt dus!

zie ook: Autowereld Rij impressie Elise 111S 99T
zie ook: Autojunk.nl
zie ook: speedgt.com

10 maart 2009 door Friso

OK, het heeft wat zweetdruppeltjes gekost, maar alles bij elkaar was dit een klusje dat ik volgend jaar lachend weer doe. Het tot houthok omgedoopte tuinhuisje ziet er ineens ook veel sfeervoller uit!

De bijl, de zaag en de bok kunnen weer in de schuur. Tijd voor andere klussen!