Volg Friso op Twitter
Strava
18 juni 2009 door Jan

Hoera! Vandaag hadden we weer een fijn uitje. We gingen met de TR op pad om de Lotus Elise S2 111S van Friso op te halen.

 

Kortom: dat leverde een paar mooie plaatjes op ;-)

 

17 juni 2009 door Friso

...and oh my, isn't she pretty....

16 juni 2009 door Friso

Wat doe ik als over een jaar of 10, 12 de eerste vriendjes van Noor over de drempel komen stappen? De grootste kans is dat ze met een grote boog weer op de oprit belanden. Afdruk maatje vierenveertig in het achterste... Het kan voor je dochter maar moeilijk goed genoeg zijn.

Vader Bram had voor zijn dochters nette jongens met goede perspectieven op het oog. De schok was dus aanzienlijk toen er ineens een (gelukkig niet meer langharige, maar zeker wel) sjofele jongeman op kistjes en in een totaal afgedragen legerjas bij hem op de stoep stond. De grote liefde van zijn jongste dochter was binnen en liet zich ook niet meer zo maar wegsturen. Erger: zijn gebruikelijke scherpe vragen werden vooral gepareerd met scherpe wedervragen; zijn stellingen niet zelden weerlegd en zijn eigen zwakke plekken soms genadeloos blootgelegd. Dit kon de bedoeling niet zijn. Grappen maken was zijn terrein en het was zeker niet de bedoeling dat de bal teruggekaatst werd. Kleine en grotere botsingen waren het gevolg.

Het duurde jaren voordat hij zich neerlegde bij het feit dat zijn dochter nu precies gedaan had wat hij haar zelf altijd voorgehouden had: zoek je eigen weg en sta op eigen benen. Wellicht hielp het een beetje dat ik me nuttig maakte door een schuur in zijn tuin te bouwen of door mijn bijdrage te leveren aan het op de wereld zetten van een kleinkind, maar hoe dan ook: hoewel de scherpe kantjes bleven, leek de basis inmiddels toch meer te liggen in wederzijds respect dan in wantrouwen. We begonnen aardig lol te krijgen in het wederzijds porren en gezamenlijk op de kast jagen van de vrouwen Vermaas.

Natuurlijk werd er nog regelmatig geprikt ("Zeg meneer Wittebol, u leest natuurlijk geen kranten, dus u bent vast niet op de hoogte van... [...]" of "Zeg meneer Wittebol, u weet natuurlijk álles van computers" waarna er dan een onmogelijk te beantwoorden vraag of idiote stelling langskwam, of aan de telefoon: "Ah! Ehh.. meneer Frisobol, is mijn dochter wellicht beschikbaar?") maar altijd met een glimlach en grapjes terug werden meestal ook lachend aangehoord.

Maar ik bleef natuurlijk wel die lamstraal die zijn dochter gepikt had.

Vader Bram

Nu moet ik tijdens familiefeestjes Siem in mijn eentje op de kast jagen. De lol is er dan wel een beetje vanaf... Maar die vriendjes van Noor, die krijgen het nog zwaar. Ik heb de beste leerschool achter de rug!