Volg Friso op Twitter
Strava
14 december 2009 door Friso

Afgelopen zaterdag ging ik met Mirjam op stap voor een rijvaardigheidstraining bij Prodrive in Lelystad. In dit geval ging het om een training die door Lotus importeur Van der Kooi georganiseerd was. Leuk, aan de slag met een heleboel andere Elises, Exiges en zelfs een Noble... (Wat een vet geluid maakt die turbo!) Na een korte presentatie over veilig gedrag op de weg, gingen we naar de baan van de RDW voor een aantal oefeningen. Berm uitrijden, remmen en uitwijken en de fijne oefening "onderstuur en overstuur", waarbij wij natuurlijk héél erg moesten oefenen op het overstuurgedrag van de Lotus. Sommigen noemen het driften, maar dat is natuurlijk niet het geval. Het ging hier om een volkomen serieuze oefening. ;-)

We maakten ook wat filmpjes met mijn N97. Ik heb ze op YouTube gezet, maar als je hieronder doorklikt, krijg je ze ook te zien.

Klik hier en lees meer...
11 december 2009 door Friso

Veel sites kun je tegewoordig via je mobiel bekijken. Zo ook wittebol.net. Vaak is er een aparte stylesheet voor mobiele gebruikers. Eigenlijk heel gewoon.

Naast mobiele sites zien we steeds meer mobiele applicaties verschijnen. Een app is een klein programmaatje dat je downloadt van een App Store en vervolgens installeert op je mobiele telefoon. Er zijn op dit moment al meer dan 50.000 apps. Apple was trendsetter met de App store. Later kwamen Microsoft (Marketplace), Blackberry (App World) en Nokia (Ovi) met soortgelijke initiatieven. Ook Google doet mee in de race en lanceerde recentelijk Android Market.

De toekomst van de app én van het mobiele kanaal zit duidelijk in de lift. Dit heeft ook consequenties voor de wijze waarop we onze klanten bedienen en organisaties inrichten. Bere-interessant, en QG zit er tegenwoordig middenin!

Lees meer op Frankwatching.
9 december 2009 door Friso

Een heuglijk moment natuurlijk! Na een paar weken meuken is het dan eindelijk zo ver. Wittebol.Net heeft een nieuw smoel, maar vooral ook een berg nieuwe functionaliteit. Voorlopig ben ik nog wel een tijdje zoet om het helemaal af te richten zoals ik wil, maar zoals het er nu uitziet, ben ik erg tevreden. De komende tijd zal eerst besteed worden aan het overzetten van de oude content. Die moet immers voor het nageslacht bewaard blijven! ;-)

Mocht je iets zoeken, dan is het te vinden op de oude site.

Link: oud.wittebol.net
9 december 2009 door Friso

Natuurlijk volg ik het wel een wee van Lotus. Onder andere via Lotus Central. Op deze site vind je onder andere de nieuwsberichten over de Lotus on Track Elise Trophy. Een voornamelijk Engels evenement, maar daarom niet minder spectaculair. De Elise Trophy bestaat nu drie jaar. Reden genoeg voor een kleine compilate. Of twee dus, in dit geval ;-)

Voorlopige conclusie: de kleine Lotus is stevig, heel stevig...

Geen filmpjes, maar een link naar de originele pagina deze keer.

Link: 3 years of Lotus on Track - Elise Trophy
8 december 2009 door Friso