Volg Friso op Twitter
Strava
12 augustus 2010 door Friso

Na al dat getease wordt het tijd voor het echte verslag. In samenwerking met Prodrive organiseert Lotus importeur Van der Kooi elk jaar een basis circuittraining. Niet alleen leuk natuurlijk. Vooral ook erg nuttig om te leren hoe je met een Lotus moet omgaan. De limieten liggen verder weg dan in een normale auto, maar als je de limiet bereikt, dan is het handig om te weten wat het ding doet. ;-)

Omdat echt iedereen die ik vroeg, prioriteit stelde in het houden van vakantie in verre oorden, ging ik maar in mijn eentje. Achteraf maar goed ook. Ik weet inmiddels niet zeker meer of ik het stuur zo maar uit handen zou geven. Van de 17 auto's die er meededen hield er ééntje al snel mee op (Elise), gingen bij twee na een paar ronden allerlei rare lampjes branden (BMW, Porsche) en twee auto's zochten naast het prachtige grijze asfalt de groene verten op... Zeker dat laatste is oppassen natuurlijk. Het politiecircuit van Lelystad is een prachtige plek om iets te leren, maar een racecircuit is het niet. Geen grintbakken of uitloopstroken: als de baan ophoudt, dan zit je er ook echt naast. Ik had me van tevoren voorgenomen vooral ook goed te oefenen op maximaal remmen. Dat heb ik dus gedaan voor een haakste bocht met de enige echte uitloopstrook van het circuit er achter. Goed ook, want het ging wel een keertje mis. Rook & rubbermeur, maar even keren en ik kon weer meedoen. Hoe dan ook: een super ervaring. Volgend jaar doe ik het weer. (En nee, ik ga mijn racelicentie niet halen. Het is leuk, maar kan ook te gek worden...)

Tijdens een rustmomentje heb ik zelf wat foto's gemaakt. Allemaal van dezelfde bocht. Verder heb ik een serie foto's van Mark Nauta gekocht. De foto's zijn verkleind en zitten in twee albums hieronder. Het eerste album betreft bijna alleen maar foto's van mijn rode monster. Van Mark dus. Het tweede album betreft mijn eigen setje. Enjoy!

zie ook: www.marknauta.nl

11 augustus 2010 door Friso

Geloof me, om een Elise zo diep in de veren te krijgen, moet je aardig doortrappen. Klik en je hebt een fijn wallpaper! 

Ik heb de set van marknauta.nl binnen! Dit weekend zal ik van zijn en mijn eigen foto's eens een fijne slideshow maken...

3 augustus 2010 door Friso

Vanochtend ontving ik van Mark Nauta een teasertje van afgelopen zaterdag. Ik heb de foto bijgesneden, dus zijn naam is er af gevallen. Wie meer van dit soort moois zoekt, kan terecht op www.marknauta.nl.

 

1 augustus 2010 door Friso

Het politiecircuit in Lelystad. Wat heb ik een lol gehad... Foto's volgen!