Ik heb de wereld natuurlijk al sufgetwitterd over het bezoek dat ik met Martin zou brengen aan de Lotus fabriek in Hethel, UK. Strictly business natuurlijk, dus we hebben echt niet voor onze lol de hele dag gereisd. :-D

Fotograferen is strikt verboden, dus ik moet het laten bij een foto die ik van Wikipedia geplukt heb. 

Wat ons eigenlijk nog het meest opviel, is dat de Lotus fabriek zo klein is. In een hal zo groot als een goed voetbalveld worden per week 48 Elises, Exiges, Tesla's (!) en 211's en 24 Evora's gemaakt. Mochten we nog denken dat Lotus erg sloppy is op kwaliteit, dan valt dat mee. Overal zitten extra kwaliteitschecks en alleen al het bijhouden van de QA kaarten per auto lijkt me een dagtaak. Voor het eerst ook de Tesla eens goed kunnen bekijken. Ik zag er een paar op de parkeerplaats en dacht in eerste instantie met cabrioversies van de Evora van doen te hebben (foutje, bedankt...) maar het valt me nu pas op hoe veel de tweede generatie Tesla, net als de Evora, van de legendarische maar nooit op de weg gekomen Lotus M250 meegekregen heeft. Het is nu echt een fraaie auto. Helaas was er niets te zien van de 5 nieuwe modellen die op stapel staan, maar je kunt niet alles hebben. Zo konden we bijvoorbeeld wel even een kijkje nemen bij de spectaculaire Evora GT4 en stonden er op het parkeerplaatsje bij Lotus Sport bijvoorbeeld een oude Sport Elise (voorloper van de Exige S1) en een Exige Scura. Kortom: genoeg om van te smullen!

We hebben ook nog even in de nieuwe Elises mogen rijden en het viel me vooral op dat de auto in verhouding tot mijn eigen 111S nog soepeler geworden is en dat er nu geen kraakje of piepje meer te horen is. Het wordt bijna saai...

Klik hier en lees meer...