Volg Friso op Twitter
Strava
17 januari 2011 door Friso

Ach, waar zo'n website toch al niet goed voor is.... Vanavond kreeg ik een reactie op wittebol.net in mijn mailbox. Verre (?) familie op zoek naar genealogische gegevens. Maar het mooiste is de bijlage die ik toegestuurd kreeg: 

Opa Louis - Nieuwsblad van Heusden en Altena

(Klik op het plaatje om het hele artikel uit het Nieuwsblad van Heusden en Altena d.d. 12 september 1930 te lezen!)

Natuurlijk wist ik dat mijn grootvader een atleet was. Hij is tenslotte nog altijd een jonge god, met zijn 92 jaar. Hij heeft het altijd willen verbergen ("sporten is voor de dommen jongen") maar hier blijkt toch maar mooi uit dat hij in elk geval de beste hindernisloper van Wijk & Aalburg was. Ben nu zeer benieuwd naar zíjn reactie... Kan niet lang duren. Of wel, opa?

13 januari 2011 door Friso

Het is natuurlijke een enorme schande. Ik kan toch niet echt beweren dat ik het de afgelopen drie maanden hemeltergend druk gehad heb. Maar een kleine update van onze Bram plaatsen? Van de stamhouder, de nakomer, de oogappel van oma's, tantes nichtjes en natuurlijk ook van Oom Jelmer? Ho maar. Wittebol had het veel te druk met klussen en prutsen.

Nu moet in alle eerlijkheid ook gezegd worden dat zo'n tweede er inderdaad een beetje bij hangt. Hadden we van Noor na een half jaar misschien wel 1000 foto's, Bram zal het met hooguit 10% van dat aantal moeten stellen. Maar niet getreurd: er zitten best een paar leuke bij, en die heb ik in een slideshow geplempt!

12 januari 2011 door Friso

Nadat ik gezorgd had dat ik weer door mijn voorruit naar buiten kon kijken, ontdekte ik dat daar in het donker eigenlijk tamelijk weinig te zien was. Overdag: prima, maar 's avonds werd het wat magertjes allemaal. Donker, zegmaar...

Oorzaak ligt natuurlijk in het tweetal kaarsvlammetjes dat bedoeld is als koplampen. Kortom: het volgende klusje diende zich aan. Een stevige aanbieding van xenon lampjes via het Lotus forum Seloc hielp me over de drempel.

Het eindresultaat zie je hieronder. De nieuwe lamp zit links en de oude rechts.

Aftermarket kitjes voor Xenon geven meestal heel erg blauw licht, maar dat valt in dit geval heel erg mee. De gebruikte lampen hebben een warmte van 4300K en daarmee komen ze behoorlijk dicht in buurt van de OEM lampen die op nieuwe Elises zitten. Maar het grootste verschil is toch wel de lichtopbrengst. Vooral strepen op de weg, markeringen en verkeersborden worden veel beter verlicht. Klik hier en lees meer...