Volg Friso op Twitter
Strava
16 mei 2011 door Friso

Noor kon vanochtend haar bed niet uitkomen. Niet zo vreemd natuurlijk: twee weken verjaardagvieren is nu ten einde. Eerst een week vakantie waarin ze elke dag wel iets uit te pakken had, afgelopen week haar eigen partijtje met vriendjes en vriendinnetjes van school en afgelopen zaterdag een groot feest voor Bram en haarzelf. Voor Bram begint het nu pas. Over twee weken wordt de kleine man al weer één hele jaren oud!

Het voelde in de voorbereidingen al een klein beetje als het beroemde 'kinderpartijtje' van Koot & Bie... Maar het is simpel natuurlijk. Op een gewoon feestje moet je er voor zorgen dat je voor de kindjes iets te doen hebt, zodat ouders lekker feest kunnen vieren. Op een kinderpartijtje moet het natuurlijk andersom!

En één ding staat vast. Als wij iets organiseren, doen we dat meestal tamelijk serieus. De ochtend begon met donkere wolken, dus werd de partytent maar van stal gehaald. Het maakt de tuin bovendien een stuk feestelijker!

Vanaf half drie ging alles los met de aankomst van Oma Ans. Vanaf dat moment liep het storm en het moet gezegd: Noor en Bram zijn letterlijk bedolven onder de cadeautjes. Daarna konden de kleine en grote kinderen los met het spijkerpoepen, blikken gooien, zaklopen, koekhappen, jenga en natuurlijk de schommels, de glijbaan en het speelhuis. Vanaf vijf uur serveerden Oom Jelmer en ondergetekende vanuit het tot frietkot omgedoopte schuurtje schalen met frietjes, frikandellen en bitterballen. Kortom: een kinderpartijtje zoals een kinderpartijtje hoort te zijn.

Hieronder een kleine impressie. Heb jij nog foto's? Dan voeg ik ze graag toe!

11 mei 2011 door Friso

Vandaag vierde Noor haar verjaardag met vriendjes en vriendinnetjes van school. Natuurlijk hadden we bereveel geluk met het mooie weer, maar ook zonder het mooie weer zou het vast een groot succes zijn geworden, met zelf croissantjes en broodjes bakken, bakkersmutsen versieren en lekker spelen. Als klap op de vuurpijl had de cadeautjesheks de grote tas met alle cadeautjes weggetoverd!

 

Klik hier en lees meer...

9 mei 2011 door Friso

Noor is als elk kind dol op TV kijken. Eigenlijk alles wat beweegt wordt wel verslonden, behalve het journaal. Daar heeft ze een grondige hekel aan. 

Maar de grootste hit is toch wel Buurman&Buurman. Deze VPRO serie is al eeuwen niet meer op TV, maar gelukkig is er een levendige handel in DVD's. De ene B&B DVD die Noor bezit, is al ongeveer versleten, dus kwam het wel heel fijn uit dat ze van Opa Jan de complete serie cadeau kreeg, inclusief een paar prachtige Buurman&Buurman poppen!

8 mei 2011 door Friso

Ja, ik ken mensen die het in één dag kunnen, maar voor een kleine meid van nèt 5 is het toch een hele prestatie. 

(klikkerdieklik voor een grote kaart)

In de meivakantie fietsten we zo'n 270 kilometer over de Veluwe, over de Sallandse Heuvelrug en door Twente. Noor heeft hiervan toch zeker 200 kilometer zelf op de fiets gezeten. Grotendeels natuurlijk op de Follow-Me, maar ook een flink aantal kilometers helemaal zelfstandig. Op de laatste dag fietste ze ruim 15 kilometer over schelpenpaadjes, zonder duwen of andere hulp. Ik ben een trotse vader!

Klik hier en lees meer...