Aan het eind van het jaar maak ik altijd een jaarbackup en loop ik mijn server(s) eens door op rare fouten in de logfiles, vreemde gebeurtenissen en andere ongeregeldheden die in de drukte van het afgelopen jaar aan mijn aandacht zijn ontsnapt. Zo kwam ik er nu dus achter dat mijn server al bijna twee maanden niet deed wat-ie moet doen, namelijk ook netjes backuppen. Elke nacht wordt een nette RSync backup van alle data gemaakt, maar belangrijke zaken zoals alle mail (!) hadden in een nachtelijke image backup mee moeten lopen. Maar dat gebeurde dus niet. Grmbl...

Omdat een nachtelijke image backup van je hele machine toch wel een beetje met een kanon op een mug schieten is, leek het me slimmer dit uit elkaar te trekken. De virtuele machines worden dus alleen apart gezet als er ook echt iets zinnigs op wijzigt (en anders hooguit twee keer per jaar) en voor de mail had ik bedacht dat een mooi scriptje om PST's apart te zetten, toch ook mooi zou zijn. Kortom: how hard can it be, dat Powershell...

 

Klik hier en lees meer...