Stel nou dat jij, net als ik, een Fritzbox van XS4ALL gekregen hebt en dat je die ook gebruikt om meldingen van een alarmsysteem of personenalarm naar een meldkamer te sturen. Dan was je, als ik de beheerpartij van mijn alarmsysteem mag geloven, op 8 januari net zo happy als ik met het 'onderhoud' dat XS4ALL deed aan Bellen van XS4ALL. Bij mij was het in elk geval duidelijk dat de zogenaamde verbeteringen die XS4ALL aan het bellen doorgevoerd had, er voor zorgden dat mijn alarmsysteem wel contact opnam met de meldkamer, maar dat berichten nooit doorkwamen. Elke nacht maakt mijn alarmsysteem (en dat van jou vast ook) een testbericht voor de meldkamer. Als dit testbericht niet aankomt, geeft je alarmsysteem een foutmelding (bijvoorbeeld 'Oversein Fout') en word je als je pech hebt uit je bed gebeld (op zondag om half acht 's ochtends bijvoorbeeld) door een overijverige medewerker van de meldkamer.

Omdat mijn beheerpartij met de handen in het haar zat en XS4ALL ook niet echt heel erg vlot of behulpzaam bleek, ben ik zelf maar gaan googelen. In mijn geval komen de testberichtjes van mijn alarmsysteem weer netjes bij de meldkamer uit, dus wie weet, helpt mijn tip voor jou ook. Doe er je voordeel mee. Voor alle andere lezers: ik ben weer lekker nerdy bezig geweest. Klik hier en lees meer...