Ik heb hem al bijna twee jaar in bezit, dus het werk hóóg tijd dat mijn matglanzend racemonstertje op de site kwam... Als mensen vragen waar ik nu op rondfiets, dan kan ik zeggen: "Een échte Van Hoeyen!" Wat me wel erg doet denken aan "It's an original Van Heusen! You mean the original Van Heusen!" maar dat geheel terzijde...

Na 10 jaar en zo'n 40.000 kilometer op mijn oude trouwe Koga Roadwinner, die toen ik hem voor de lieve som van 400 gulden kocht ook al zeker 10 jaar oud was, was de liefde voor deze fiets wel een beetje over. Ik merkte dat ik liever mijn TerraLiner Oval uit de schuur pakte. Want ondanks de 8 kilo die je op deze hybride extra mee te zeulen hebt, ging het net zo hard. Een strakker frame, wielen en verse lagers doen veel natuurlijk.

Kortom: ik mocht dus wel eens een verse! Eerst heel veel kijken, kijken en niet kopen dus. En uiteindelijk de knoop doorgehakt bij onze favoriete fietsenwinkel: Van Hoeyen. Niet alleen omdat het om de hoek is, maar vooral omdat Andras van Hoeyen niet te beroerd is om tegen je te zeggen wat je waard bent, en vooral wat je niet waard bent: "Moet je niet doen, is veel te duur en jij merkt het verschil niet!" Kijk, daar draait het toch om? Het is verdomd makkelijk om heel, heel veel geld uit te geven aan een waanzinnig mooie carbongebeurtenis. Maar als je dan, zoals ik, gewoon een enthousiaste recreant bent, fiets je dus feitelijk voor lul.

Zo kwamen we op de volgende specs uit, en eerlijk gezegd rijd ik met mijn huidige kwaliteiten al bijna voor lul ;-)

Standaard Alu 7005 frame, Shimano 105 afmontage en om het af te maken echt strakke Mavic wielen. 

 

Frame

7005 Alumium - 58 cm licht oversized. Kleur gemoffeld zwart.

Voorvork

7005 Alumium - gebogen. Omdat je met een alumium frame en hele strakke wielen nog nét een beetje vering nodig hebt en ik een carbon voorvork onzin vond. Dit is een mooi compromis.

Wielen

Mavic Cosmic Elite - Mooi! Vooral met die platte spaken. Om den vingers bij af te likken... Maar let ook op de briljante manier waarop het achterwiel verspaakt is. Radiaal aan de linkerkant, en dubbelgekruist aan de rechterkant. Echt schitterend mooie strakke wielen en qua prijs heel aantrekkelijk.

Voorderailleur

Shimano 105 (2003) dubbel. Bladen 53x39. Geen triple, want daarbij staan de trappers net iets verder naar buiten. Dat vinden mijn knieën niet zo prettig. En natuurlijk omdat een triple eigenlijk alleen voor dames is ;-)

Achterderailleur

Shimano 105 (2003) . Blaadjes 12 tot en met 19 en 21. (Verzet "Limburg": 12-15-16-17-18-19-21-23-28. Die laatste voor de noodgevallen. De eerste omdat officieel een 12 het grootste sluitblad is. Ik heb een HG 8 speed 14 liggen die het volgens mij ook wel doet. Toch een keertje proberen.)

Trapas & Cranks

Shimano 105 (2003)

Naven

Mavic Cosmic Elite

Balhoofd

Cane Creek C1 Ahead - Inmiddels heb ik de mooie carbon ring op het balhoofd in tweeën gezaagd (yes! ook hier komt de dremel van pas) en het stuur een centimetertje laten zakken.

Voorbouw

Prorace 9 cm - dit was oorspronkelijk 11 cm. Wel aerodynamisch, maar ik zat niet lekker. Dus toch maar wat korter en hoger zitten.

Stuur

Prorace 6061

Ligstuur

Profile Design Century

Remmen en shifters

Shimano 105 (2003)

Computer

Cateye Vectra - Inderdaad: ik ben een kneiter. Deze is overgekomen van de Koga. Maar goed, oud en vertrouwd. Alles wat ik wil hebben zit er op.

Zadel

Selle Italia Flite Gel. Zo'n ding met een gat in het midden. Gelijk geen dooie unit meer... Het was eerst een Rolls.

Trappers

Look A3.1

Banden

Vittoria Rubino 700x23

 

Wijzigingen

Inmiddels heb ik de lelijke stickers van de wielen afgepeuterd. Verder zou het leuk zijn om een keer zwarte trappers te hebben, maar da's luxe; en voor het eerst in 15 jaar zat ik niet zo heel lekker op mijn trouwe Rolls zadeltje. Daarvoor is dus een nieuwe gezocht. De kortere voorbouw mag eigenlijk geen naam hebben. Is net zo'n normale wijziging als "zadel ietsjes naar boven" of "stuur een centimeter naar beneden". Het is alleen jammer dat je er een heel nieuw onderdeel voor nodig hebt :-(