of... PinksterFeestWeekend 2005 ;-) 

What's in a name...? Feit is wel dat er dit weekend door sommigen meer gevreten dan gefietst is. Maar gezellig was het zeker!

Door het grote succes van het pinksterfietsweekend 2004 waren de verwachtingen hoog gespannen. Mensen die vorig jaar nog op krakende gevaren op wielen rondreden hadden nu ineens strakke racemonsters bij zich, en er is zelfs een geval bekend van een schitterende creatie uit staal en carbon die speciaal voor dit pinksterfietsweekend met spoed overgevlogen is. Met andere woorden: voor een deel van de aanwezigen was het vorig jaar nog uitproberen. Nu was het serious business!

Het fanatieke deel van de aanwezigen was al op vrijdag aangekomen en had op zaterdagmiddag al een lekkere portie kilometers in de benen. Anderen kwamen aan en konden direct aanvallen op het buffet.

Hoewel er vantevoren al geen angst bestond over de hoeveelheden, ging het toch ieders bevattingsvermogen nog te boven. Van de hoeveelheid eten die zaterdagavond op tafel werd gezet, had een klein Afrikaans land een week kunnen schransen.... Doordat het ook nog eens érg lekker was allemaal, zakte tijdens het buffet bij menigeen de moed voor het beklimmen van de Keutenberg reeds diep in de schoenen. Hoe moest dan morgen nou gaan, met al die extra kilo's?

Klein minpuntje was dat het al snel kouder werd. Vorig jaar zaten we tot laat in het avondzonnetje. Nu moesten we ons wapenen tegen de vrieskou... Natuurlijk met de door Ellis & Martijn meegebrachte megapartytent, maar sommigen wilden de spieren voor de volgende dag echt goed warm houden en gingen lekker binnen verder.

 

Zondag

Eerst goed ontbijten, met het officiële PinksterFietsWeekend shirt. Daarna koortsachtige voorbereidingen en het onvermijdelijke getwijfel bij sommigen: "Groepje één, groepje 1B..., groepje 2, zou groepje 2 nog in meerdere fragmenten uiteenvallen...?". En natuurlijk was daar ook nog die jaarclub die naar Maastricht (of was het toch het eerstvolgende café...?) en terug fietste?

 

Hoe dan ook: bijna iedereen maakte zich klaar voor een fris dagje op de fiets. Van één persoon werd op dit moment om de één of andere reden al gezegd dat-ie na 300 meter om zou keren...

Maar Jouke heeft het toch zéker 500 meter vol gehouden!

 

Moeder de Gans werd door de relaxgroep (groep 2 klinkt toch ook zo onaardig?) alvast gecheckt. Hier moet het toch ook een avondje wel uit te houden zijn? 

Er gaan geruchten dat Martijn volgend jaar de snelle groep aanvoert. Mét kar!

Na gedane arbeid (voor één persoon achter de laptop) is het natuurlijk lekker borrelen. Zéker toen ook nog eens de zon doorbrak. 

Het belangrijkste thema tijdens het eten: valt opa om, of valt-ie niet om? Jammer dat we daar nu nét geen foto van hebben....

Wat wij aan het doen zijn? Dat willen jullie écht niet weten!

Maandag

Na het ontbijt is door een klein groepje echte fanatiekelingen nog een ritje gemaakt, maar toen was het dan ook écht over. Volgend jaar zien we weer verder.

En volgend jaar...?

 

  • Gaat Wouter op de Ventoux trainen voor het PinksterFietsWeekend, in plaats van andersom. Limburg blijft natuurlijk het zwaarste landschap om in te fietsen.

  • Zal het aantal kilo's van meegekomen fietsen wéér gedaald zijn, terwijl het aantal kilo's van meegekomen mensen toegenomen is...

  • Heeft Jouke misschien wel een warme lange broek bij zich. In dit geval heeft hij waarschijnlijk ook getraind.

  • Gaat Maarten nóg harder trainen.

  • Wordt de Dennisberg definitief gedoopt. Het ding moet tenslotte niet naamloos door het leven blijven gaan.

  • Brengen we iéts minder eten mee.

  • Schijnen de shirts gesponsord te worden door Pentascope. (Wij voelen ons zeker niet te goed om met shirts van de concurrent rond te lopen.)

  • Staat er een PinksterFietsWeekendTrainingsWeekend op het programma. Tijdens dit PFWTW zullen de trials worden gehouden voor deelname aan de snelle groep. Richttijd is 3 minuten op de Amerongse berg ;-)

  • Komt Dennis fietsend boven op de Keutenberg, waarna hij de smaak definitief te pakken heeft.