Sja, wat kun je anders zeggen als je een deel van je klus met een Brabo gedaan hebt? Brabo's bouwen geen schuurtjes, ze bouwen schurkes...

Anyway! Zonder plan ben je nergens: 

(clickerdieklik voor een grote plaat...!)

 

Voordat er ook maar iets gebouwd kon worden, was er natuurlijk nog wel het één en ander te doen. Al tijdens de eerste bezichtiging van het huis, probeerde ik onverrichterzake de deur van het zo optimistisch omschreven "chalet" in onze achtertuin te openen. De makelaar verblikte of verbloosde niet en vertelde stralend dat de deur in de zomer probleemloos weer open zou gaan. Dat klopte, maar het feit dat het chalet geen eigen frame bezat en als draagconstructie voornamelijk de kozijnen van de deur gebruikte, zorgde er voor dat wij er voor kozen om niets van waarde in het hok te zetten.

Natuurlijk hadden we duizend-en-één belangrijker klussen (waaronder het speelhok van Noor, hahaha) maar uiteindelijk was ik het deze zomer echt zat. De fietsen konden niet nog een winter buiten staan en ik wilde heel wat zooi uit de garage hebben. Na lang wikken en wegen (vooral omdat ik van plan was om iets te bouwen met zonnepanelen er op) is er een huisje met een lessenaardak en een kleine veranda uit de pen komen rollen. Natuurlijk is het altijd afwachten of wat je bedacht hebt op papier ook in werkelijkheid mooi wordt, maar dit moest het maar worden.

Kortom: het bestaande hok kon opgeruimd worden. Met een paar goede klappen en de hulp van een liertje was de status als volgt: 

Nog wat rukken en trekken later lag het dakje helemaal plat...

Omdat ik het druk had en Diederik niet, werd ook voor dit project Werck van Waerde ingeschakeld. Binnen een week hebben we het terrein bouwrijp gemaakt, poeren gefundeerd en de schuur tot en met het dak opgebouwd.

Eigenlijk levert deze eerste fase het meest op. Het begint al heel snel ergens op te lijken en met het dak er op lijkt het al bijna af. Nadat ook het dakje op de veranda klaar was, taaide Diederik weer af en ben ik zelf verder gegaan. In een iets ander tempo. ;-)

Twee weken later lijkt het eigenlijk geen klap opgeschoten te zijn. In de tussentijd ben ik nog wel een keer in de sloot gelazerd. Dat krijg je, met klussen op het randje.  

Toch is het huisje nu snel dichtgetimmerd. Omdat dit schuurtje een meter breder is dan het oude, stort ik een nieuw vloertje. Ik was oorspronkelijk van plan om de hele vloer van een nieuwe betonlaag te voorzien, maar bij nader inzien is dat natuurlijk onzin. De vloer die er ligt, is prima. Bovendien blijft het natuurlijk maar een schuurtje. Er hoeft niemand in te wonen. ;-) 

Twee dagen later versjouwde ik de werkbank uit de garage naar het nieuwe schuurtje. Reminder voor de volgende keer: niet in mijn eentje doen. Het kreng is zwaarder dan het lijkt... Eerste levensbehoefte: een bouwradio. Die heeft nu ook een fijn plekje gekregen. 

Het begint dus ergens op te lijken. Met veel gevloek breng ik bekabeling binnen. Zo'n pijp is toch allemachtig stug!

Nog een goede week later is de hele boel geschilderd en nu de blaadjes gevallen zijn, kun je goed zien dat het een sjiek hokje geworden is! Het moet nog een beetje netter ingericht worden (opruimen is nooit mijn sterkste kant geweest) en een paar details moeten nog even netjes afgeschilderd worden. Maar dat kan na de winter ook wel. Voor mij is het af!

En zeg nou zelf: eer van mijn werk toch?