Het is precies een jaar geleden (!) dat ik het onderstel voor ons bureau in de werkhoek af had. In totaal hebben we dik anderhalf jaar op een mock-up / tijdelijke oplossing van spaanplaat zitten werken. Ging best, maar het zag er niet uit natuurlijk. Bovendien had je na een dag hard werken steevast rauwe onderarmen door de ruwe randjes ;-) Het definitieve blad werd nog een heel gepuzzel, maar uiteindelijk is het een vorm geworden die behoorlijk dicht bij het oorspronkelijke ontwerp zat. Hier het eindresultaat:

Het begint allemaal met een grote vrachtwagen van PontMeyer, die een joekel van een plaat multiplex aflevert:

Aangezien het bureau bijna 2,70m lang is, moet ik het hebben van een afwijkend maatje. 3,10 bij 1,53m, in dit geval. Een beetje lastig te managen, maar gelukkig niet zo zwaar als MDF! Bovendien gelukkig al voorzien van een laag grondverf. Scheelt toch weer aanzienlijk in het werk.

Essentieel: een propere tekening. Let vooral op de kleine verschillen. Het blad is een klein beetje asymmetrisch...

Passen, meten...

en vooral superstrak aftekenen. Zonder strak aftekenen wordt het zaagwerk natuurlijk geheid waardeloos.

Na vier uur (ja, ik ben traaaag) werken is dit het resultaat:

Vervolgens was het een kwestie van randen affrezen, schuren en een laag grondverf op alle kale randjes spuiten. (En daarna nog één, en nog één... En de rest van de tafel is ook nog een keertje meegenomen. Spuitwerk blijft tricky!) Vervolgens kon ik met kleur aan de slag. Na twee bussen was dit het resultaat:

Nog 7 bussen (en twee dagen) later was ik klaar en wilde ik kleurloze lak gebruiken om het echt af te maken. Foutje... Het bleek witte verf te zijn. Gloeiende...*&^*^*&^!#@ ! Dus nóg een keer naar de Praxis... en nog twee bussen later was het weer netjes. De kleurloze lak heb ik maar even laten zitten. Eerst maar afwachten of dit goed bevalt.

Verder! Eerst natuurlijk de tijdelijke plaat naar buiten gesleept en het onderstel voorbereid. Let op de aluminium ringen die ruimte tussen het onderstel en het blad geven.

Dezelfde ringen worden aan de onderkant met inslagmoeren gebruikt om verstelbare voetjes te creëren. Creatief, of niet?! In elk geval: het resultaat ziet er sjiek uit.

Nette kabeldoorvoer maakt het helemaal af, natuurlijk. Mooie RVS details.

En het duveltje uit het doosje: netwerk en stroom netjes verstopt.

Af! Morgen nog even naar de IKEA voor een paar brievenbakjes. Verder kunnen we nu eindelijk de mooie bureaulamp weer tot zijn recht laten komen.

Klus afgestreept! Nog te gaan in de woonkamer: de presentatiekast, center, surrounds en een vernuftig koelingspijpje voor de versterker. Dan zijn we in deze ruimte eindelijk klaar!